Wie zijn wij?

Wij zijn een pas startend deel van Guppyclub België (GBE). Doordat de leden van deze club zich vooral bevinden in Limburg, hebben we besloten, Dieter en Steven, om een onderdeel van GBE te starten in het westen van België.

Met dit initief hopen we de guppykwekers in het westen van België samen te krijgen en zo meer van elkaar te leren.

Oprichters:

Verhaeghe Steven

Hallo,
mijn naam is Verhaeghe Steven, geboren in 1990. Ik ben al sinds 2006 gefascineer door dit visje en ben al sinds 2008 actief bedreven in het kweken van zuivere stammen.
Mijn kennismaking met dit visje is gestart in een 60L aquarium waar ik enkele guppen in hield. Daaruit kwamen vaak andere soorten dan wat ik zitten had. Naar aanleiding hiervan ben ik op internet eens gaan zoeken hoe deze soorten heten en welke soorten er nog bestaan. Zo ben ik op allerlei fora en sites te recht gekomen waar ik gretig alle informatie in mij heb opgenomen, in het bijzonder die over de genetica.
Ik heb mij zo een 2 jaar bezig gehouden met mannetjes en wijfjes uit mijn 60L samen te plaatsen in een 20L aquarium en daarvan de jongen opkweken en weer verder gaan. Ondertussen was ik ook nog voordurend bezig met het opzoeken van informatie.
Ik was ook al lid van enkele fora en op een dag stond op één van die fora een adverties voor gratis zuivere guppen. Ik ben er toen een 20tal gaan halen. Hiermee starte dan ook mijn eerste echte kweek met zuivere guppen. Deze stam was de tijgerhybride stam en deze heb ik anno 2011 nog steeds in bezit.

Na het ontdekken van mijn interesse, vele opzoekwerk en de steeds groeiende interesse om met zuiver stammen te werken, heb ik uiteindelijk mijn eerste zuivere stam bemachtigd. Ik vond dat het nu ook tijd werd om mij lid te maken van een guppyclub. Ik had namelijk al via een forum contact met Dieter en ben zo via hem in contact gekomen met deze club. Zelf ben ik op dit moment lid van de GBE.

Mijn doel met mijn guppen is om enkel zuivere stammen te bezitten waar ik mij op baseer en kweek naar de richtlijnen van het IKGH. Hiernaast wil ik graag ook mijn stammen onderling kruisen, kruisen met nog andere stammen om zo meer over hun genen te leren.

Na enkele jaren heen en weer te rijden naar de vergaderingen hebben dieter en ik samen besloten een westelijke onderdeel van de GBE op te richten, dit met goedkeuring van de GBE. Hopelijk kunnen we zo veel andere guppykwekers bereiken, een samenkomst regelen, maar vooral plezier maken en het uitwisselen van informatie over deze fantastische hobby.

 

Haecke Dieter

Mijn naam is Haecke Dieter, geboren in 1982.
Vroeger had ik thuis een 60cm bakje met wat guppen in.
Maar ik was eens benieuwd welke kleuren er allemaal bestonden bij guppen.
Want daar had ik totaal geen idee van.

Van de staartvorm had ik ookal geen idee, ik kende alleen maar de gup met de grote staart “Triangels”.
Voor ik het goed besefte was ik aangesloten bij guppyclub.be.
Deze club was niet nieuw hier in belgie. Aangezien er een forum bij was, vond ik gemakelijk.
Als ik een vraag had, kon ik ze aan mensen vragen die ervaring hadden met guppen.
Op 10/12/2005 was ik in het bezit van mij eerste guppy stammen!

- Dubbelzwaard blond bont
- Rondstaart filigraan geel

Soorten in mijn bezit in 2012, Dubbelzwaard Wiener smagard grijs en Dubbelzwaard Filigraan grijs.

Vanaf 2012 wil ik me meer gaan toespitsen op de genen van de guppen.